Frustrerad (igen!)

I första veckan av augusti ansökte jag om min lärarlegitimation. Idag, lite drygt tre veckor senare, får jag svar från Skolverket. Det är bara ett problem: i mailet jag fick efterfrågar de ett försättsblad till min ansökning. So far so good. Lite senare i mailet verkar det som om de vill att papprena ska skickas igen – men det står inte direkt utskrivet att det är vad de vill.

För att lösa problemet ringer jag till Skolverkets upplysningstjänst och får som svar att de inte vet vilka papper de vill ha, och ingen verkar veta vem som skickat mailet heller!

Jisses, och det här ska vara myndigheten man vänder sig till för hjälp med att tolka Skollagen eller de andra styrdokumentet. Förtroendekris? Ja, lite i alla fall.

3 reaktioner på ”Frustrerad (igen!)

 1. Okej, det var kanske lite klumpigt att använda ordet Deprimerad. Jag menar självklart inte på att folk som har en klinisk deprission är dumma i huvet. Kraaam 🙂

 2. Åsa skriver:

  Jag sitter i samma sits. Skickade in alla papper och betyg etc etc och IDAG fick jag ett mejl där det står att jag måste skicka in försättsblad. Ingenstans stod detta när jag ansökte, jag lusläste allt för jag hatar att behöva komplettera och skulle aldrig skicka in en ofullständig ansökan. Kunde detta om försättsblad inte stått någonstan på hemsidan! Jag vägrar att skicka in alla pappren en gång till. Nu sänder jag in endast försättsbladet!, och hoppas på tur.

  Detta är helt vansinnigt med denna administration! Jag ÄR förskollärare med behörighet, vilket mitt examensbevis intygar. Det borde räcka. Tycker att detta med lärarleg har gått lite över styr, men självklart vill jag ta ut mitt leg mest för att det kommerkrävas av arbetsgivaren…. Hoppas skolverket nu inte börjar bråka och vill att jag ska skicka in ALLA papper igen. Orkar inte….

  Hur har det gått för dig?

  Trevlig helg!
  /Åsa

  • Det var precis så som du beskriver för mig också! Skickade också försättsbladet, och påpekade för damen i telefonen att det faktiskt inte står någonstans att det ska förekomma ett försättsblad!

   Hoppas innerligt att det räcker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s