Söndagsmiddag

Jag och älsklingen bestämde oss för att prova ännu ett recept från Jamie Olivers kokbok idag till middag: minced meat and onion pie (köttfärspaj med lök).

Basen var lök, morötter och selleri, precis som med köttfärssåsen.

20111113-182057.jpg

Detta fräste med olivolja, rosmarin och lagerblad i några minuter. Efter det blandas färsen i, och senap och worcestersås. En liter köttbuljong är det sista som man lägger till, sedan ska allt småputtra i en timma.

20111113-182250.jpg

När timmen har gått häll över köttfärsröran i en ugnssäker form och låt svalna. Ta fram mördeg och kavla så att degen täcker formen. Pensla med ett ägg och grädda nederst i ugnen, 175 grader, i ca 40 minuter. Skalet ska vara gyllenbrunt och krispigt när det är klart.

20111113-182507.jpg

Såhär i efterhand inser jag att nästa gång jag gör den här maträtten måste jag ha en bättre form. Men det smakade i alla fall hur gott som helst!

20111113-182622.jpg

Annonser

En reaktion på ”Söndagsmiddag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s