Fler matexperiment

20120102-144523.jpg

Till lunch idag provade jag ännu ett recept från Jamie Olivers bok: Köttfärs Wellington. I princip en köttfärsblandning som man bakar i ugn med smördeg runt.

På bilden ovan steker jag grönsakerna som färsen blandas med; potatis, morot, selleri, lök, vitlök och rosmarin. Detta steks tills det blivit mjukt, i lite olivolja.

När blandningen svalnat blandar man färs, salt, peppar och ett halv vispat ägg.

Färsblandningen formas och läggs på utkavlad smördeg på en mjölad plåt. Täck med mer smördeg och täta. Använd resten av ägget som ”lim”.

20120102-145053.jpg

Min ser inte lika snygg ut som originalet i alla fall! 😛

En timma, lite drygt, senare är allt klart! Jag serverade med en liten grönsallad och en klick lättfraiche.

20120102-145236.jpg

Annonser

En reaktion på ”Fler matexperiment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s