Hållbar utveckling

Ikväll har jag, fästmannen och några vänner suttit på ett avStockholms många O’Leary’s för att se kvalseriematchen mellan Djurgården och Timrå.

Som sig naturligt faller åt vi också middag där innan matchen började. I och med det hamnar jag också i en av många diskussioner med mig själv, när det gäller det här med nyttigare alternativ, vad man ska dricka och så vidare. Alkohol dricker jag väldigt sällan, framför allt inte mitt i veckan, så det är ju ett mindre problem. Värre är det ju då med maten.

O’Leary’s, och ställen med liknande typ av miljö, har ju oftast bara en typ av mat: burgare, stora köttbitar, nachos och feta friterade rätter. Undantaget är möjligtvis pastan och salladerna (men de ligger inte långt efter). För att vara på den säkra sidan tog vi en 45 minuters promenad innan matchdags, och beställde en sallad till middag.

Jag blev sådär mätt, och tog därför helt sonika cheesecake till efterrätt. Det är nu man hamnar i diskussioner, både med sig själv och andra. Jag hävdar att cheesecake och pubmat faktiskt kan vara en del av en hälsosam livsstil, och till och med en del av de 100 grymma dagarna.

Nog ska man väl kunna äta det man vill ha, och lita på att man har lärt sig tillräckligt mycket för att inte vilja ha sött och fett hela tiden? Så är det i alla fall för mig.

Min resa håller på att lära mig vikten av hållbar utveckling, att äta lite mer vissa dagar och mindre andra dagar, att motionera för att hålla mig i fas och tänka ett steg längre.

Hållbar utveckling, helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s