Ignoranta dumhuvuden förstör min dag

Imorse läste jag det här inlägget hos Katta, och blev precis som hon, förskräckt av vissa människors dumhet. Bilderna som berörs i inlägget har jag  båda två sett på Facebook, och reagerat på vad vissa har skrivit som kommentar till dem.

Den som lagt upp bilden på fb har skrivit såhär om den: Fler skyltdockor som dessa borde finnas. Överallt ser vi oerhört smala dockor, många av dessa smala dockor ska föreställa vuxna kroppar men många kan även jämföras med en 12-årings kropp. Alla är lika vackra oavsett kroppsform och om butikerna ska vara fullproppade med smala skyltdockor kan man även fördela och klämma in dessa dockor också.

Jag hoppas att han menar ”normala” människor med sin kommentar, men tyvärr känns det snarare som han menar överviktiga människor, eftersom det sätts i relation till smala människor. Tråkigt, jag tycker snarare hon ser hälsosam ut!

Bland kommentarerna till samma bild hittar man följande:

Man ska inte försköna feta människor. Det är äckligt.”
Men om man ändå ska göra feta dockor kan man ju lika gärna göra dockor utan former alls.”
Stora människor köper väl ändå inte sånt som sitter på en smal docka?”
Och så min personliga favorit: ”Smalare dockor tack, vem vill se hur kläder ser ut på såna där chipsmongon, det är inte dockornas fel, det är alla jävla tjejer som ska gråta sönder för att dom hellre äter chips än att ta sig an lite träning.”

Vadå? Smalare dockor? Som den här då eller:

Dockan från bilden ovan kommer från Gina Tricot i centrala Stockholm.  Jag hoppas ni ser vad jag ser: en undernärd människa där revbenen sticker ut och buken putar på grund av att tarmarna måste ta vägen någonstans? Kurvor för dig är alltså de som signalerar ANOREXIA? Det här är alltså bättre än att äta chips ibland? Kioskmongo!

Det är ju inte konstigt att världen och samhället ser ut som det gör när det här hängs ut som förebild och normalviktiga bilder och dockor anklagas för att vara feta chipsmongon utan karaktär.

Men det värsta, det absolut värsta, med hela grejen är att nittio procent av alla som kommenterat inte verkar förstå vad hälsa faktiskt är, att det handlar om allt från mat till träning till psykisk balans. Jag som varit hetsätare vet vilket jävla helvete det är att fastna i på grund av bland annat förebilder som ovan. Jag kan se och logiskt förstå skillnanden på hälsosamt och inte, men försök tänka logiskt när ångest river hål i din själ inifrån. Kom då med dina fina råd om att röra lite på mig, så ska jag se att det går över och att jag faktiskt bara har dålig karaktär.

Tvi för alla ignoranta dumhuvuden som inte ens kan tänka längre än näsan räcker. Hoppas ni får fågelbajs på huvudet.

Annonser

4 reaktioner på ”Ignoranta dumhuvuden förstör min dag

  1. Det är en sjuk värld vi lever i! Jag har faktiskt inte sett dessa dockor, men när jag ser den sista från Gina blir jag förskräckt!!!
    Det är ju småtjejer som handlar där (och jag) snacka om fördriven verklighetsbild dom får!! Och hur ska de må?? Hemskt!!!

  2. Men herregud, va pinsamt! Vad är det för dockor, vad ä det för människor med så sjuka kommentarer? Folk borde bojkotta dem som har sååå små dockor i fönstrena…:S

  3. Tack för ett kanoninlägg!! Visst är det hemskt att vissa butiker ens har sådana där smala dockor!! Jag bojkottar fan butiker som förmedlar så sjuka ideal!!! Sen tror jag att många av dom där kommentarerna är småglin som tycker det är kul att skriva lite provocerande grejer, det är nog sällan särskillt genomtänkt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s