Då vs nu: middag

Det är egentligen först de senaste åren som jag börjat gilla att laga mat. Intresset har väckts i takt med att jag blev mer intresserad av hälsa, och hur bra man kan må med ”riktig” mat.

Min vän C lärde mig att laga risotto för något år sen. Det är betydligt mycket enklare än jag trodde, och det mättar väldigt bra. Jag föredrar min risotto vegetarisk och serverad precis som den är, men det händer att jag serverar lax till också.

20120712-175338.jpg

Medan jag stod där vid spisen slogs jag av en stor förändring. Förr, när jag var mitt uppe i mitt missbruk, hade jag aldrig ställt mig och lagat mat bara till mig själv. Istället hade jag ätit mackor, köpt något färdiglagat eller helt enkelt ätit godis/chips istället.

Det kan låta som en liten grej, men för mig är det stort! Nu lagar jag mat, riktig mat, även om jag är själv. Det känns som om det är min inställning till mig själv som ändrats, att jag förtjänar bra mat oavsett om jag har sällskap eller inte!

3 reaktioner på ”Då vs nu: middag

  1. Så sant så sant. Du förtjänar det bästa. Underbart när en kommer till insikt om vilka fantastiska framsteg man gör. Svårt att se det i nuet men när man får möjlighet att se tillbaka blir mycke mycket klarare 🙂
    Jag vill passa på att berätta för dig att jag byter adress. Följ länken från min nuvarande blogg.

  2. Tusen tack för dina underbara ord på min blogg! Du är verkligen en fin och varm människa!
    O va härligt att läsa att du hittat glädjen i att laga mat!!! Jag hoppas att jag också för det snart!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s