Idag är det mannen som lagat maten, eftersom jag höll på att städa och fixa lite inför veckan som kommer.
Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Koka 500 g pasta, gärna av större sort (inte makaroner eller spagetti alltså). Den ska kokas lite mindre än vad förpackningen säger, den kommer bli klar i ugnen sedan.
Medan pastan kokar strimlar man en falukorv och en rödlök. Detta steks i en stekpanna och kryddas med peppar. Så snart det är klart häller man över det i en ugnssäker form.
Såsen i rätten gör man genom att smälta 2 msk smör och vispa i 3 msk vetemjöl. Häll på 4,5-5 dl mjölk och 1 buljongtärning. Rör om och låt sjuda i 5 minuter. När det är gjort rör man ner 1,5 dl riven ost och kryddar med basilika. Vi använde färsk.
Pastan bör vara färdigkokad vid det här laget. Häll av och placera pastan över korven. Häll över såsen och toppa med klyftade tomater och riven ost. Grädda i ca 10-15 minuter.
Enligt receptet ska det här vara mat för 4 personer, men för oss räcker det till mer än så! Det var gott, men väldigt mäktigt. Perfekt lunchlådemat!
Vad gott det låter. Jag gillar pastagratänger, de är enkla att göra och det blir mycket mat så man har till matlådorna.