Middag: currydoftande fisksoppa

Dagens middag blev för ovanlighetens skull en fisksoppa.

20130307-211714.jpgMumsig fisksoppa.

För att göra den här soppan använde jag mjölig potatis, morötter, lök, vitlök, lax, fiskfond, vatten, grädde och kryddor. Det tar ungefär en halvtimma, och räcker till fyra personer.

Skala potatis, morötter, lök och vitlök. Tärna, hacka eller slanta. Fräs i lite smör tillsammans med ca 1 tsk curry, 1 krm vitpeppar och 1 krm cayennepeppar.

När grönsakerna blivit mjuka häll på 8 dl vatten, 1 dl grädde och 1 dl matlagningsvin. Häll i fiskfond eller två fiskbuljongtärningar. Låt puttra i 15-20 minuter.

Skär fisken i kuber. Det går att använda i princip vilken fisk man vill, men vi hade lax. Lägg i fisken i grytan och låt puttra i ytterligare fem minuter. Smaka av med salt och dill.

Det blir oerhört mustigt och gott!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s