Rastlöshet

Det är något jag kämpar med dagligen. Jag blir väldigt lätt rastlös, och eftersom jag redan tagit tre (!) powerwalks idag kände jag mig tvungen att göra något annat. Resultatet blev focaccia.

  

25 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special
extra olivolja till plåt
extra flingsalt till bakning
+ topping

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt alla övriga ingredienser utom mjölet. Se till att jästen är ordentligt utrörd. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en deg. Knåda i ca 5 min. Låt jäsa under bakduk i ca 45 min.

Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Knåda och forma till två bollar. Tryck ut respektive boll till en kaka, ca 1,5 cm tjock. Smörj en plåt med olivolja och strö lite flingsalt över olja. Lätt kakorna på plåten och låt jäsa ca 30 min.

Gör gropar i brödet med hjälp av dina fingrar. Ringla över ordentligt med olivolja och strö över flingsalt. Toppa med valfrå topping. På bilden har jag oliver respektive basilika. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min, tills gyllenbruna.

Enjoy! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s