Drömmar

Ni vet när man var liten och fick frågan vad man ville bli? (Jag ville bli delfinskötare, tills min farmor frågade vad jag ville bli på riktigt…) Man hade drömmar, tankar och idéer om hur ens liv skulle bli. Sedan växer man upp och saker och ting kanske inte blev som man hade tänkt sig.

Det känns som jag precis kommit på att en av de där stora drömmarna jag hade med största säkerhet inte kommer att infrias. Det beror på en mängd olika faktorer, men utfallet blir detsamma. Hur hanterar man det?

I mitt fall var den stora drömmen att bo och jobba utomlands. Av olika anledningar har det inte blivit så, och nu känns det som om tiden för det har passerat. När jag pratade med en väninna om det för några år sedan undrade hon vad det var med det som lockade mig. Den tanken har funnits med mig sedan dess och jag tror att det var äventyret som lockade mig. Men det finns ju mängder med andra äventyr att uppleva, och alla måste ju inte se ut på det sätt jag trodde när jag var liten.

Hur vet man när det är dags att utvärdera sina drömmar och mål och sätta upp nya? Hur hittar man den där nya saken att sträva mot eller att jobba för?

En reaktion på ”Drömmar

  1. Det är ju aldrig försent att sluta drömma eller att ha visioner, men med åren smalnar ju vägen av p g a relationer, ålder, barn eller vad det nu må vara. Fortsätt att ha visioner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s