3 år senare

För lite mer än tre år sedan blev jag lämnad av min dåvarande fästman. Det var ganska abrupt (för mig i alla fall) och det var verkligen inte något jag väntade mig. Av naturliga skäl var det väldigt uppslitande. Relationen slut (ett bröllop var under planerande), behöva flytta och mitt egna kontaktnät var skakigt vid den tiden.

Igår dök lägenheten vi bodde tillsammans i upp som ett förslag till byte. Jag och min sambo bor i en trea och försöker byta den mot något annat, helst större. Mitt ex lägenhet är mindre, men ibland händer det att sånt dyker upp som förslag ändå.

Nyfiken som jag är tittade jag förstås. Jag bodde där tillsammans med honom i två år. Jag älskade lägenheten och läget. Den är förstås väldigt liten, även för två, men det var en smart planering och jag minns att vi gjorde det bästa av det.

Jag vet inte om det är skrämmande eller bara hysteriskt roligt att detaljer och prylar som jag tog dit och sedan inte tog med mig när jag flyttade, fortfarande är kvar. Gardinerna vi fick av min mamma hänger kvar i köket. Hyllorna min pappa satte upp, med kokböcker som jag köpte åt honom. Väggord och dekorationer som jag skaffade. Persiennerna min pappa borrade upp i sovrummet. Det är nästan så jag vågar säga att hade jag kommit dit nu och öppnat något av överskåpen hade samma saker legat kvar som jag lämnat dem.

Skrämmande hur lång tid det kan gå och fortfarande kan så mycket vara detsamma. Jag saknar absolut den lägenheten, området och närheten. Jag var lycklig där, ett tag i alla fall. Men livet går vidare och mitt liv ryms inte längre i den lilla lägenheten. För mig var det skönt att gå vidare och börja på nytt. Aldrig att jag skulle vilja behålla något mitt ex fixat åt mig, inte ens i en lägenhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s